Ontdek het mooie West-Brabant

West-Brabant is niet alleen een heel mooie regio, het is tevens een heel ‘gezellige’ (met zachte g) omgeving.

Enkele redenen om West-Brabant te ontdekken? We geven je graag enkele tips.

Ontdek de West-Brabantse Waterlinie

Muren, wallen, kanonnen en water: daarmee beschermden de Brabantse vestingsteden zich tegen indringers. Samen vormen deze steden langs de Zuiderwaterlinie een snoer van 11 prachtige parels. Het oudste deel ligt in West-Brabant, rond Bergen op Zoom en Steenbergen. Wat er nog van over is? Verrassend veel! Stap op de fiets of wandel de Zuiderwaterlinie en ontdek het militaire verleden van West-Brabant. Het Ravelijn en de Waterschans in Bergen op Zoom, Fort Henricus in Steenbergen en Fort de Roovere in Halsteren gelden als de voornaamste (bewaarde) verdedigingswerken.

Bed & Breakfast Wouw - 5
Lekker eten in West-Brabant

West-Brabant heeft een bijzonder gevarieerd landschap, met rijke rivierklei- en natuurgebieden en een uniek zoetwatergebied. Deze variatie is terug te proeven in de lokale lekkernijen. Denk bijvoorbeeld aan de Brabantse Wal Asperges, Hollandse aardbeien, kreeft uit de Oosterschelde en verse ansjovis. Ook de aardappel is niet weg te denken uit het landschap én de Brabantse cultuur. En wat te denken van al die lekkere lokaal gebrouwen bieren en wijnen?

Lekker actief in West-Brabant

Zoek je meer spanning? Een gave activiteit voor kinderen of een keer écht wat anders? Gelukkig is er ook genoeg te doen als je een actief uitje zoekt in West-Brabant! Van het grootste waterspeelpark van Nederland en België tot een van de uitgebreidste leisureparks van Nederland. Het ligt allemaal dicht bij elkaar in West-Brabant.

Enkele tips:

West-Brabant is nog veel meer!

West-Brabant is een bijzondere streek waar door de eeuwen heen veel gebeurd is. Sommige plekken kennen een historie die méér dan 700 jaar teruggaat. Een van de oudste steden van Nederland, Geertruidenberg lig in West-Brabant aan de rand van de Biesbosch. Geertruidenberg en diverse andere plaatsen zijn onderdeel van de Zuiderwaterlinie die Holland moest beschermen. De eerste bouwwerken van de linie stammen uit de 16e eeuw als de Spanjaarden aan de deur kloppen.

Maar er is meer historie dan alleen de Zuiderwaterlinie in West-Brabant. Bijzondere kerken en seminaries, bestuurscentra en kunsthistorie, je vind het allemaal in West-Brabant. Bezoek bijvoorbeeld de vestigstad Willemstad, het Markiezenhof in Bergen op Zoom, de basiliek van Oudenbosch, of het Vincent Van Goghhuis in zijn geboorteplaats Zundert.

Delen
Berichten van B&B Wouw