Wandelen rond Bed & Breakfast Wouw

Je kan haast oeverloos wandelen in de buurt van B&B-Wouw. De Bed & Breakfast bevindt zich aan wandelknooppunt 53. Je stapt dus meteen van het erf een wandelparadijs binnen.

Ook op de website van Roosendaal vind je een leuk aanbod met wandelingen in Wouw. Gaande van korte uitjes van 2 tot 3 km om de benen even te strekken tot iets meer pittige wandelingen van pakweg 13 km.

Op deze website vind je heldere beschrijvingen van volgende wandelingen in Wouw:

Uiteraard kan je ook wandeltips vinden op de gekende websites voor wandelaars. Een goed startpunt is de website AllTrails.

Bed & Breakfast Wouw - 4

Wouwse Plantage

Wouwse Plantage

Op amper een zestal kilometer van Bed & Breakfast Wouw vind je Wouwse Plantage. Dit is een prachtig startpunt voor wandel- en fietstochten en dus lichten we dit graag even uit.

Je vindt er overigens naast ruime parkeergelegenheid ook horecagelegenheden waar je heerlijk kan nagenieten van je tocht.

Al eeuwenlang herbergt het West-Brabantse landschap één van de mooiste bosgebieden van Nederland: het Landgoed Wouwse Plantage. Als één der laatste in Nederland tot stand gebrachte landgoederen kent de Wouwse Plantage een geschiedenis van meer dan viereneenhalve eeuw. In deze periode hebben de eigenaren de Plantage weten te veranderen van heide, maar ook moeras en onbebouwde grond, in een prachtig boslandschap.

De spaarzame bebouwing, in een voor Nederland zeldzame, rustieke bouwornamentiek, zorgt er voor dat het lijkt of de tijd is blijven stilstaan. Vooral in de avondschemer worden de dieren actief en dan met name in het ‘woeste gedeelte’.

Hier vind je alle nuttige info over de Wouwse Plantage.

Wouwse Plantage, een ontdekkingstocht waard!

Delen
Berichten van B&B Wouw